Ny profil - klar for internasjonal satsing

SOLE AS er Nordens fremste utvikler og produsent av komponenter til varmtvannsberedere. I deres internasjonale satsning hadde de behov for en ny grafisk identitet og webside.
Kunde:
SOLE AS
Case:
Visuell identitet
Tjenester:
Strategi
Design
Innhold
Film og foto
Metoder
Strategisk arbeid, utarbeidelse av visuell profil, webutvikling, film, foto, og produksjon av profilmateriell.

Utfordring

Siden 1971 har SOLE vært en unik løsningspartner for bedrifter på tvers av en rekke bransjer. De innehar en drøss patenter og står bak en rekke innovasjoner.

I løpet av årene har SOLE hatt mange ulike grafiske uttrykk. Generelt har vært lite kontinuitet i bruken av logo, farger, bilder og elementer. 

NYG ble kontaktet for å definere og utvikle en helhetlig kommunikasjon.

Forprosjekt

Prosjektet ble startet med å innhente informasjon om løsningene, kulturen og menneskene i SOLE. Dette gjorde vi gjennom fabrikkbesøk, der vi virkelig kunne ta og føle på produktene. I tillegg gjennomførte vi samtaler med ledelsen og ansatte.

Etter grundig research hadde vi en solid grunnmur for neste steg i designprosessen.

Logo og symbolikk

Den ferdige logoen består av et ikon og en typografi. Ikonet visualiserer en spiralform. Spiralen symboliserer én av SOLEs mest populære produkter: varmevekslere. 

I tillegg skal spiralen kommunisere innovasjon, fremgang og problemløsning. "SOLE" er skrevet i en myk typografi som tar igjen formen i ikonet.

En barsk profil

Profilen preges av fargene rød, hvit og sort. Vi laget en egen tekstur som brukes på helfargede bakgrunner. Med formål om å skape en gjenkjennelighet og et mer "røft" uttrykk.

Vi designet ikoner for hver produktkategori som også kan brukes som elementer. De er lett forklarende og står i stil til formene i logoen.  

En profilmanual ble utarbeidet for å sikre kontinuitet i bruk av profilen på alle flater.

Bilder som tillitsbygger

Bildebruk er en viktig del av SOLE sin identitet. Bildene skal vekke interesse og skape tillit hos kunden. NYG gjennomførte en omfattende fotoprosess i forbindelse med den nye profilen. 

Vil du vite mer?

Ønsker du å vite mer om prosessen, eller lurer du på noe annet?

Tjenester

Ønsker du å lese mer om våre tjenester som er benyttet i dette prosjektet, eller om noen av de andre tjenestene vi tilbyr?
Se våre andre prosjekter

Feelgood

Når målet er å ha det bra!
Brand
Feelgood Feelgood

Fremst

Først og fremst flinke folk
Brand
Fremst Fremst

Ski NM 2020

En sprek folkefest
Prosjekt
Ski NM 2020 Ski NM 2020