Et helt nytt hyttekonsept

Ideen bak LY Hytta har ligget til modning i bakhodet på daglig leder Bjørn Olav Leer i flere år. I 2019 ble LY Hytta endelig realisert, med lansering av verdens første LY hytte på Hyttemessen på Hellerudsletta. NYG var med fra starten.
Kunde:
LY Hytta AS
Case:
Navn og identitet
Tjenester:
Strategi
Design
Utvikling
Innhold
Film og foto
Annonsering
Metoder
Strategisk arbeid, utvikling av visuell profil, ny webside, lanseringskampanje, foto, film, print og dekorløsninger.

Utfordring

I motsetning til mange hytteleverandører på markedet ønsket LY Hytta å rette seg mot en yngre målgruppe. En målgruppe som daglig blir bombardert av visuelle virkemidler fra blant annet sosiale medier. Hva måtte til for at målgruppen skulle legge merke til LY Hytta?

Et ly fra hverdagen

Etter en grundig navnprosess, med målgruppen i fokus, kom vi frem til navnet LY Hytta. Et navn som definerer hva en hytte egentlig er. Det er "et ly", men ikke bare fra vind, regn og snø. Ordet kan også brukes om et fristed, hvor man får ly fra hverdagens mas.

Oppnåelig hyttedrøm

I stedet for å konstruere et konsept som «skriker» etter oppmerksomhet, skapte vi et design målgruppen ønsket å hvile øynene på. Myke farger, rene linjer og stor bruk av norsk natur. Vi ga også konseptet et folkelig preg for å fremme at til tross for stilig arkitektur og norsk kvalitet, er hytten faktisk oppnåelig for målgruppen.  

Minimalisme

Logoens ikon er inspirert av hyttens form og viser navnet LY, en hytte og derfor også et faktisk ly. Det minimalistiske aspektet ved både logoen og konseptet generelt bygger opp under den moderne arkitekturen til hytta og gir konseptet et rent, ungt og moderne utrykk.

Nettside som formidler

I forkant av Hyttemessa laget vi en enkel nettside som skulle gjøre potensielle kunder nysgjerrige, uten å røpe alle detaljene. Etter avdukingen lanserte vi en oppdatert versjon med en utfyllende presentasjon av hyttemodellene, realistiske illustrasjoner og storyen om byggeprosessen.

LY Hytta sin web er bygget på publiseringssystemet Wordpress.

Vil du vite mer?

Nysgjerrig på prosessen bak LY Hytta, eller har andre spørsmål til prosjektet?

Tjenester

Ønsker du å lese mer om våre tjenester som er benyttet i dette prosjektet, eller om noen av de andre tjenestene vi tilbyr?
Se våre andre prosjekter

Tempelseter

Merkevarebygging 925 m.o.h.
Brand
Tempelseter Tempelseter

Støperigata

Idyllisk boligprosjekt
Prosjekt
Støperigata Støperigata

Sandsbråten Panorama

Unikt eiendomsprosjekt i Sigdal
Prosjekt
Sandsbråten Panorama Sandsbråten Panorama